Thursday, December 30, 2010

Cuti!!

kepada rakan2,PM da umum cuti atas kemenangan Malaysia..
ari jumat bg negeri kelompok B, n ahad bg Negeri kelompok A..
wakakaka

Saturday, December 25, 2010

Petua bg mereka yg skit perut!

aku : woi,jom lpok..
Mr A : aku tak sehat la..sakit perut dan sebagainye..

hehe..tu saje je..
korg tau cmne nk ilangkan sakit perut ngn cepat?
time korg nk membuang,korg picit perut korg,blah kiri kuat2..
cmfm kuar sume bahan2 yg tidak dikehendaki tu..
pastu,mst korg tak sakit perut da..
tak caye?try la..tak sakit perut pun boleh,time korg nk membuang..
.mst kejap je setel..da save mase korg..
petua ni aku dpt dr kakak aku..da lame da..

Friday, December 24, 2010

Thursday, December 23, 2010

Lu nk Mampos?!!

kepada kamarul anwar : lu jg2 sket,jgn smpai aku pcah kepala lu..
sakura perasan comel : ktrg kwn ngn die seblum ko cpl ngn die,ke ko yg senget..god demit
izul : sory la..lu pnye awek da brani kutuk2 ktrg..lu ckp leklok kat die..slame ni aku takde ckp pe2 pasal awek lu,tp awek lu da stat,so,lu pk la pkai otak..
lu trgkn kat drg btol2 ape yg jd..mmg slh lu..so,lu ckp ngn drg..seblum aku hentam drg..
ktrg tak nk gado2,lu trgkn leklok..

Cerita bengang di kala cuti!!

ni cte bile ktrg nk g bukit merah..
time2 da setel,sok nk g,de la sorg membe ni ley cancel la..
panas tu mmg panas la..org da siap2 nk g bley la cancel2..
pastu,de la membe aku ni wat entry psl die..
En I ni begg la plak..
lek la brader,ktrg pun begg gak..
pdhl,lu kagte ngn srg ni tket abeh..
kat fesbuk lu kate duit lu hilg..lu jgn nk putar alam..
kalo lu kate tiket abih,pale lu la..
kl ipoh blambak tiket..toksah kencing gua..
mybe sbb lu da sedar mende tu lu tulis duit hilg kot??
pe2,lantak lu la..mybe prog pasni ktrg tak ajak lu..2 kali da..
pdhl lu yg suh tgu,kalo tak,ktg da g weeked ritu..tak payah tgu lu..kn sng,sume org hepi.
len kli kalo lu rase nk suh ktrg tgu lu tp taknak g,wa terajang muka lu!

Thursday, December 16, 2010

Bulan madu!

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 orang anak perempuan yang sangat disayangi. CT, SERI, MURNI dan SURI.

Suatu hari mereka berpakat untuk kawinkan anak-anak mereka serentak. Selepas diijabkabulkan, keempat-empat anaknya bercadang untuk pergi berbulan madu.

CT berbulan madu ke Pulau Langkawi, SERI ke Pulau Tioman, MURNI ke Pulau Kapas dan SURI ke Pulau Pangkor.

Sebelum pergi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, “nanti jangan lupa hantar berita pada mak dan abah, ceritakan macam mana bulan madu korang. Tak payah tulis panjang-panjang, pakai KOD IKLAN aje dah cukup. Ringkas, padat dan cepat”. Panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak-anaknya.

Seminggu kemudian mereka terima surat dari CT yg bertulis “KFC”. Tercari-carilah kedua suami isteri tu iklan KFC, bila jumpa tersenyumlah kedua-duanya bila membaca iklan yang bertulis “HINGGA MENJILAT JARI”. Berbahagialah si CT tu rupanya kata mereka.

Esoknya terima pula surat SERI yang bertulis “PEPSI”. Maka mereka pun carilah iklan Pepsi dan tersenyum lagi keduanya bila membaca iklan yang bertulis “NIKMATNYA HINGGA KE TITISAN TERAKHIR”. Bahagia juga si SERI rupanya.

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat MURNI yang bertulis “STANDARD CHARTERED”. Maka dicarilah iklan Standard Chartered, sambil tersenyum mereka membaca iklan tu “BESAR, TEGUH DAN PERAMAH!”.

“Bahagianya si MURNI tu bang,” kata Mak Minah pada Pak Mat.

Seminggu berlalu tapi masih tiada surat atau perkabaran dari SURI. 2 minggu, tak ada juga. Pak Mat dan Mak Minah mula risau dan tertanya-tanya. Masuk minggu ke-3, barulah mereka menerima surat dari SURI dengan isi kandungannya yang bertulis “AIR ASIA”. Maka bergegaslah kedua-duanya mencari iklan penerbangan Air Asia tu, sebab dah tak sabar nak tahu apa yang berlaku pada anak bongsu mereka.

Tapi, bila dibaca Mak Minah dan Pak Mat terkulat-kulat tak tau samada nak senyum atau nak nangis.

“Bahagia ke si SURI tu bang?” tanya Mak Minah pd Pak Mat.

“Ntah…” jawap Pak Mat sambil menerung dan membaca berkali-kali iklan Air Asia tu.

“APA MOTTO IKLAN TU” tanya Mak Minah lagi.

Dengan selamba dan kuat Pak Mat menjawap “7 KALI SEMINGGU - 3 JAM SEKALI - NON-STOP!!”

Wednesday, December 15, 2010

Kuala Sepetang!


haha..salam..
ni die mee udang special n kuew teow udang special kat kuala sepetang..
mak jah mee udang nme kdai die..
nk kate sdap,tak la sdap mne..tp udang die mmg t'bek la..
da la besar gedabak,mau de dkat 10-12 ekor dlm tu..haha
aku mkn kuew teow udang ni,bg aku lg sdap dr mee udang tu..
so,kalo nk try,g la kuala sepetang..
lpe lak..hrge die,11 hengget,sbb yg ni special pnye..kalo bese,7 hengget..
bley thn gak mhl die..huhu

Monday, December 13, 2010

Yuhuu!!Tuka lg.. (sy mat motor,bkn mat rempit)

salam..ni la rupe motor aku yg t'baru..da lme siap tp tak sempat upload je..

 ni eksos bru aku..jnme,YY PANG..bunyi,mmg aku puas ati sgt2..haha..

hehe..skang aku pkai rider kaler hitam..sory la gmba tak klear sgt..klam kbut kot time tu..nk kuar..haha
tp kali ni,kalo aku jmp Pak J,kne lari la..Pak P pun 2kli pk gak la nk lalu roadblock..
ssh gak jd mat motor kat mlaysia ni..igt nk pindah negara len la..hahaha..
aku bkn mat rempit,aku mat motor je..

Sunday, December 5, 2010

Kalo tak,purple!!

Kisah ni berlaku time zaman perang.
ade sepasang sumai isteri yang baru b'kahwin.
drg g kdai,nk bli kondom,de 2 jnis kondom yg dijual..
yg wane purple harge die 25sen,yg wane hitam lak harge 20sen...
kalo diikutkan hati,si suami nk beli yg kaler purple,tp sbb hrge die mhl,si suami tak jadi beli,sebnanye mmg die bawak 20sen je..
so,mlm tu drg wat la projek drg..
keesokannye,dtg pgln ke si suami ntuk berperang..
t'pkse la pegi..
smgu,thn lg..
sebulan thn lg..
3 bulan,tak thn da si isteri..
kebetulan,de la negro dok selah uma drg..
sbb tak thn sgt,si isteri ajak la si negro ni wat projek..
da org pelawa,negro ni laju je la..
setahun pas tu,si suami blek..
si isteri pun da slamat lahirkan anak..
tgk anak tu,si suami terkejut,sbb anak tu hitam..
si suami kate,nseb bek kurang 5sen,kalo tak,purple la anak kite..
keh3

Thursday, December 2, 2010

3 Sifat Baik Rakyat Malaysia di Jalanraya!

1. walaupun pemandu2 malaysia ni bawak kete cam lipas kudung, xhengat dunia, tp ble de roadblock je,sume pakat tlg2 yg len,agkat lampu tnggi gtau de polis.
2. walaupun drg ni ssh gle nk bg jln kat org len,bwk slow kat lorng kanan,xbg org msuk kat simpg, tp ble de ambulans ke,polis ke,bomba ke,sume pkat bg laluan.
3. walaupun drg ni bwk laju gle,kalo bley meter tu nk sampai t'cabut keluar jarum die, tp ble de exciden je,sume jd prihatin,bwk slow2,smpai dua2 hala pun jd jame,sume sygkn pmandu yg len.
so,krg pk la,bek gak pmandu2 kat  malaysia ni..haha

Thursday, November 25, 2010

Bandung!

tgk la gmba nih..perlukan pnerangan?
byk gle org,kete motor pun byk.



Sunday, November 7, 2010

Lame xupdate blog nih!

Salam..kepada kwn2,lme da aku xupdate blog aku nih..
bese la,bz ble time last2 nih..ngn exam lg,nk kne study,tmbh lak ngn asigment yg belambak..
tmbh ngn bz men game n gak g trip..
huhu..
firts skali,hepy birthday to my beloved,izzati norafand yg bdaynye pd 4november lpas..
mmg da lpas,tp aku yg lmbt tulis kat sni..
then:

huhu..ni gambar kitorang time trip,kat Janda baik pahang..
tmpt die agak best la..aku pegg walkie talkie tu sbb aku pgrh prog,so kne tau kslmtn bdak2..haha
sebnanye byk gmba,tp mls nk upload sume..

Tuesday, October 5, 2010

Monday, September 27, 2010

Hikayu RO!

salam2..inilah kegilaan aku skang nih..Ragnarok Online..n server yg aku plih,Hikayu..sbb : best..
sebnanye da lme aku men game..tp skang bru dpt download kat laptop n sng sket nk men..
dlu men kat cc je..xleh men lme2 sbb kne byr..
skang da dpt men kat laptop,aku bley men puas2..haha..
game ni mmg best gle..aku men dr f1..time tu bru stat beta test je..sampai skang..
spe2 nk join??
nk web die?nah..hikayuro
nk download ke daftar ke..sume kat stu..

Thursday, September 23, 2010

Krisis air UniSZA!

salam..rsenye mmg da lme sgt aku xupdate blog nih..
bkn ape,xbpe sht..nk on9 pun jrg sgt..haha
da la time rye demam..sian kat aku kn..org rye aku demam..
skang da blek u..bru blek da prob..
asyik xde air je..m'nyakitkn ati btol..
nk mnd pon ssh..
mmg ske nyusahkan org la drg ni..
xreti2 ke nk amik p'hatian..
bek dok kem tentera..ade je air..

Thursday, September 2, 2010

Kisah Bulan Ramadhan!

salam..harap krg xt'liur la tgk mknn nih..huhu
ni ari tu ktrg bkak pose ramai2 kat bilik aku..
sume ni ktrg masak sndri..pekakas yg ade : rice cooker,n electric cooker..
menu : nasi goreng ,kari ayam yg kat dlm rice cooker tu ,chicken ball masak merah dlm tupperware putih (cari2) , kentang goreng, telur bistik, sosej gorg je. air lak , air ribena macam kanak2 ribena je, n air soya..
amacam grand x? d'igt kn skali lg..sume msk sndri tau..xde bli2..bhn mentah tu bli la..xkn wat plak..huhu
sebnanye byk lg gmba..tp kat membe aku..

Anggur pelik??

haa..ari tu loki jmp nenas pelik kn?
skang aku nk tunjuk kat krg..anggur pelik aku jmp kat u aku..
time aku jmp ni aku bru nk blek dr klas..ttbe aku nmpk kat pokok ni pnuh anggur pelik nk..slalu pokok anggur m'jalar,tp pokok ni cam pokok rambutan durian n adk bradek drg..plek aku..korg plek x?

Saturday, August 28, 2010

Ingatan!

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang suah botak.


5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:

Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk sumainya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

---Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli...Wallahu'alam.

Kelas Photography : Assignment!

salam..asgmnt ktrg,kne amik gmba kat bazar ramadhan..
Tempat : Dataran Syahbandar, kuala terengganu
masa : 6.00 - 7.30 pm
tp apsal gmba distort smcm je ble masuk dlm ni ek..siot tol..

Tuesday, August 24, 2010

Mcdonald Xhalal?tp..





Terkejut aku bila dapat tau daging yang dijual di restoran makanan segera yang terkenal iaitu McDonald tidak halal. Memang isu ni dah banyak kali timbul, tapi kali ni diperakui sendiri oleh JAKIM. Masya'allah, dah banyak kali makan baru berita ni keluar? OMG! Berikut adalah sumber yang aku dapat.

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku. Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.

Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.

Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)

‘Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani’. (Al-Baqarah: 159-160)

Bukti Pertama : Portal Rasmi Halal Malaysia

- Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.
Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas.

Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini. Bertarikh 19 Ogos 2010.

Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas

Maklumat Tentang Mac Food

Bagi sesapa yang tak percaya Mac Food Services adalah supplier McDonald boleh rujuk kat sini

(direct daripada laman web McDonald Malaysia): CLICK HERE

Info lanjut:

Address :
7 Jalan SS 13/5
45700 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Tel : 603-5633 0222
Fax : 603-5634 0189

Contact for Sales/Export :
Mr Bob Chan
(Managing Director)

Present Market :
Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam

Product Manufactured :
Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,
Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets

Brand Names :
FIRST PRIDE, MCDONALD’S

Nota sampingan:
Papepon, aku harap pada sesiapa yang dah baca sama ada terbaca atau membaca dengan sengaja, tolonglah sebarkan. tak kisah lah korang nak copy paste ker, share link ker, ape ker, I don't care okay? yang penting sebarkan. Semua ni demi saudara kita semua. Ingat yer sedara sedari, insan yang cemerlang datangnya dari akal, yer? dengan hati yang bersih, dengan jiwa yang tenang. yer? Kalau kita makan makanan yang kotor seperti makan makanan yang tidak halal, hati kita akan jadi kotor, jiwa kita akan jadi kotor. Jadi, macam mana kita nak jadi insan yang cemerlang? So, simpan dalam akal kita, tanam dalam jiwa kita, makan makanan yang sihat. Sebarkanlah artikel ini. Sekali lagi diingatkan (pakai loudspeaker) TOLONG SEBARKAN!! Assalamualaikum. :)
Aku dapat sumber ni dari Timhar's Blog


BCE BG ABIH YE KWN2:


Haa, sape yang was-was dan masih meragui kestatusan McDonald's tu ni ada perbualan antara pengadu dengan JAKIM tentang status halal McDonald's. Perbualan diorang lebih kurang macam ni la~

"Pengadu : Saya ada terima surat pada __ April daripada Internet telah dihantar kepada ___ (MacFood tu) yang menarik balik persijilan daripada Uruguay. (korang tau cerita dah, yang tak tau cerita tengok kat sini)

JAKIM: Itu untuk daging


Pengadu : Daging apa tu Cik?


JAKIM : Daging lembu dari Uruguay kita telah tarik balik certificate halal sebab dia tak ikut piawaian kita.
Tapi McDonald semua kita dah maklumkan dan diorang dah tukar pembekal lain.

Pengadu: ok, sekarang ni mmg boleh makan la kat
mcdonald?

JAKIM: Boleh, boleh...dia dah tukar pembekal lain dan dia dah takde stok daging tu lagi..
dia ada mohon halal dengan kita

Pengadu: Surat tu mmg dah ade dah eh? Dah ade halal la eh?


JAKIM :
Mcdonald mmg mohon halal dengan kita.

Pengadu: Ok terima kasih


JAKIM: sama....
"


Kepada yang maki maki tu, Yay! McDonald's dah halal, boleh lah makan pasni. haha

Tak puas ati lagi? Haa korang boleh download perbualan tu dan dengar sendiri. DOWNLOAD HERE
Ok, sekarang terpulang pada anda semua nak menilai. Aku just menyampaikan. Papepon, tolong la sebarkan pada yang tak tau lagi tu. Sebarkan yer. Nak aku guna loudspeaker lagi ker? tak perlukan? ngeahhhahaha~

aku amik sume ni dr : kaydaheartless blog

Saturday, August 21, 2010

bola?

dalam satu p'lawanan bola sepak..
peraturan : tidak dibenarkn memakai p'hiasan diri,t'masuk jam tgn..

ketika p'lawanan sdg b'lgsg..

pengadil :(cmne aku bley xperasan de org pkai jam)monolog dalam ati
prit2..no5,jam..

pemain: (mluru ke arah pengadil sambil mlihat jam)
pukul 9.15 tuan.

pengadil : wat the h?!!!@#$%^$@

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan!


Kebaikan Bulan Ramadhan :

1.Dalamnya terdapat satu malam yang nilai ibadahnya ibarat 1000 tahun iaitu Lailatul Qadar.
2.Mengajar menahan nafsu.
3.Merehatkan otot2 perut yang darinya terdapat pelbagai kebaikan.
4.Satu2nya bulan dimana umat islam mengerjakan Solat Tarawikh.
5.Bulan keampunan. Dibuka pintu syurga dan ditutup pintu neraka.
n banyak lagi..

Pesanan Penaja :
Jangan ponteng pose.
Jangan tinggal tarawikh.
Tingkatkan amalan.

Sunday, August 8, 2010

Politics?

mat adalah rakan kepada ali dan abu..
ali adalah seorang penyokong fanatik "dacing"
abu pula penyokong parti "bulan".

dijadikan cerita,lg 2mgu akan diadakan pilihan raye.
jd,ali dan abu bertungkus lumus meracuni fikiran mat supaye memilih parti yg mereka sokong..

abu kate, " mat,kite ni dok kat kwsn cina,kalo ko prasan,cina awl2 lg da sokong 'BULAN'..ko xcye?
buktinye,dr dlu lg drg da raikan prayaan kuih 'bulan'.ade ke drg raikan prayaan hari dacing?"
mat jwb,"btol gak tu..tp,dacing da lme memerintah n bg kte 'kesenangan'."

abu ckp lg,"tiap2 ari ko tnye,ari ni bpe ariBULAN?,ko xtnye ari ni bpe ariDACING kn?
kalo pmpn ngandung pon,org tnye ngandung bpe BULAN,bukn bpe DACING..

ali yg t'dgr pon terdiam..
ketika pilihan raye : agak2 drg sume pilih ape ek?
ikut krg la nk pilih mne..hak asasi kn..

Saturday, August 7, 2010

Hardcore Ride to Kuantan = Tekken + Last Airbender!

ni time ondway..motor iqbal exzos die xketat lak..abih kuar myk itam die..nseb bek jmp stu kdai yg sparuh t'bukak ni..haha..bese la,t'ganu jumat cuti..
ni lak sempadan t'ganu ngn pahang..sempat lg aku amik gmba..
haa..ni aku nk cte pasl The Last Airbender..kol 5.50pm..
time stat tu mmg agak teruja..mmg sbijik die wat cam dlm katun tu..
ngn gimik setiap nation..mmg best time stat..
tp time stat je..
yg slbihnya mmg MENGHAMPAKAN..
so,ikut korg la nk g tgk or x..
cte die lbey kpade nk trgkn ape yg t'jd dlm cte avatar yg katun tu..sbb yg ni book 1 : water..
mybe drg trus rgkaskn..ksluruhannya..
mmg hampa..sbb aku tgu cte ni dkt 5bln kot..
last2 kuar cmni je..
kat spirit world pon cm ape je..
die masuk avatar mode,2 x je..jeneral iroh plak,da jd kurus..sokka,xs'aktif dlm katun..aang pon cm xbpe je..
ok,yg ni plak TEKKEN..kol 8.15 pm..
cte ni mngisahkan tntg Jin yg mmg da de ilmu m'pthnkn dri yg d'ajar oleh mak die,Jun..
suatu ari,Jun kne bnuh..pastu Jin nk bls dndam..n sbb tu die msuk Iron fist..satu p'tndingan yg tiap2 thun dibuat..
Jun lak xbg die ade pe2 urusan dgn tekken..syarikat yg mnguasai wilayah amerika..tp sbb Jin jmp stu id milik Jun..yg de kaitn ngn tekken..
time kat Iron fist,Jin tau psl ayah die,Kazuya,Anak heihachi..
Kazuya nk bnuh Jin,sbb Jin gak adlah pwaris kpd Tekken..
Heihachi xnk bg Tekken kat kazuya,sbb kazuya mmg xleh pkai..
kseluruhan,cte ni bg aku mmg t'baik la..dr segi watak,mmg sbijik dgn yg dlm game..
mmg mmuaskan..aku mmg t'tarik ngn cte nih sbb watak die..gaya lawan pun bley kate sme..mmg sempoi..
jln cte pon mmg mnarik..
mmg aku bg 4.8 bintang kat cter nih..so,g la tgk..

Friday, August 6, 2010

Philosophy?

it's better late than never?
nope,for me,it's better never than late.

Friday, July 30, 2010

Ana Raffali continued...

video

Haa..ni lgu yg aku plg mnt skali..tjuk die Tolong Ingatkan Aku by Ana Raffali..
Live at UniSZA

Thursday, July 29, 2010

Ana Raffali at UniSZA!





Bg sesape yg xknal Ana Raffali,meh aku nk knalkn..
tp yg aku tau je la..
first time aku tgk die perform kat TV3 or TV1..aku xigt yg mne stu..yg aku tau, pg..
trus aku mnt die,wlau hkikatnye aku ni xpnah mnt pon artis mlaysia yg len slen Disagree n die je la..
aku mnt die sbb die ade style..
die cme perform ngn pkai bju kurung or bju kebaya je.. serta bermain gitar..haha
style siot..
cte nye,ari tu die dtg u aku..n mmg t'baek..xpnah2 aku nk tgk artis buat show,tp die bwat aku siap tgu lg,wlaupun seblum show die tu de p'sembahan dikir barat yg teramat la boring..
n aku still tgu smpai show die abih,wlaupun hujan renyai2 time tu..
haha..mmg best la..
hasilnye,aku trus bli cd die n dpt la poster die skali..haha..tenkiu Ana Raffali..
gmba yg rmai2 tu ngn gitarist die,aidit alfian..huhu

Monday, July 26, 2010

English Drama Script < back to matrix!

Tiltle : already forgotten..haha
Actors n Actress :
Franky : Jerul
Sanji : ME
Salmah : Syida
Lulu : Mona
Mr Honeydew : Nazlemin
(things brick back memories isn't it?)=>

Scene 1
Salmah is a village girl. After the SPM result announced, she get on offer from Hogwart University. As a student, by all mean she wants to further her study at the best university. Then she decided to go there. On the registration day at the university, Salmah was given a room for three people. On her way to room 38/2A, she bumped into Lulu, which will be her roommate.
Salmah: Excuse me, do you know where the room 38/2A?
Lulu : 38/2A? I also want to go there. You have got that room too?
Salmah: Yes.
Lulu : So, you are my roommate. What’s your name? My name is lulu.
Salmah: I’m Salmah. Where were you come from?
Lulu : I come from Kuala Lumpur.
Salmah: Oh, I come from Perlis.
In the middle of their way.
Franky: Hi sweetie, are you one of the gorgeous new students here?
Lulu : Yes, but sorry, we’re in hurry.
Franky: See you again, tata..
Salmah: He’s so cute. I wonder who he is…
Lulu : Are you nuts? He’s looking like a bad guy.
Salmah: Lulu, we can’t judge a book by its cover right?
Lulu : Yeah, maybe.
Salmah: Ah, there is our room.
At Franky’s place.
Franky: bro, just now I’ve meet with some of the new student here.
Sanji : so, how was them?
Franky: Haha.. Common dude, how should I explain it all to you? There are a lot of new student here.
Sanji : Haha.. You got the point bro.
Franky: you better see the m before it is too late.
Sanji : Ok dude. Let’s go to our port.

Scene 2
After the orientation weeks,every student were busy with their study as the first exam was about a step after their oriented. So do Lulu and Salmah, as the preparation, they form a study group. One night, they decided to do some research at the library. After a few hours,..
Lulu : Salmah, let’s go back to our hostel now.
Salmah: I think I have to stay a bit longer. There are some works that I have to finish tonight.
Lulu : Ok then, I’ll go back first.
Salmah: Ok, take care dear.
A few minutes later..
Franky: Hi beautiful lady. Are you alone? Want a companion?
Salmah: Eh, you are the guy that I’ve met before right?
Franky: How sweet, you remembered me? So, can I have a seat?
Salmah: Sure, but I have some work to finish right now.
Franky: It’s ok. I can help you. But, can I know your name?
Salmah: Oh, I’m Salmah. You?
Franky: You can call me Franky.
Salmah: Franky? So sweet.
Franky: Salmah, can I call you Sally?
Salmah: I think that’s quite ok for me.
Sanji : Hey bro, how about me?
Franky: Oh, before I forgot, this is my best friend ever, Sanji.
Salmah: Hello Sanji, nice to meet you.
Franky: Sanji, can you leave me alone with Sally. (She is mine) whisper.
Sanji : Huh, fine.
Salmah: What’s with him? Is anything wrong?
Franky: No, he just very hungry, he can even eat a horse and can’t wait for me.
Salmah: Haha, why don’t you go with him?
Franky: it’s okay, he is a big boy. He can take care of himself.
Salmah: Haha, ok then. You’re very funny.
Franky: so, let’s go back to your work or else you can’t finish it now.

Scene 3
One week before their examination, Salmah busy with herself, she put on the best cloth she had. Lulu and Lala wondering where she wants to go.
Salmah: Lulu, lala, let’s enjoy! This is weekending right?
Lulu : Salmah, we have an exam next week. Why don’t you study?
Lala : that’s right, Salmah! Come on, let’s join us studying.
Salmah: ah, you guys so boring! I want to hang out with Franky and Sanji.
Lulu : you want to go with them? Can you buy them? You’re not Salmah that I’ve known before. You.ve change a lot.
Salmah: You too Lulu. Lulu that I’ve known before was an enjoyable person.
Lala : at least she changed to become more responsible to herself. Not like you.
Salmah: whatever!
Lala : ignore her lulu, let’s study.
*Salmah, Franky and Sanji are at outside their hostel.
Salmah: Franky,Sanji, sory I’m late.
Franky: its okay, but we better hurry, the ticket are about to sold out.
Sanji : forget it, it’s already sold out. I’ve checked.
Franky: oh man!!
Sanji : I have an idea. Let’s go to the pub.
Franky: since when you started thinking Sanji? Haha.. Sally, let’s go to the pub.
Salmah: pub? But I never had been there before.
Franky: its okay, you’re with us.
*in the pub.
Sanji : franky, I think I know that man.
Franky: which one?
Sanji : the one beside the first table.
Franky: that’s Luffy right?
Sanji : there he come..
Luffy : so, you’re franky right?
Salmah: franky, who is this man?
Sanji : one of our college students.
Salmah: oh, I see.
Franky: sanji, can you take us some drink? Take Sally with you. I have something to discuss with this guy.
Sanji : come on Sally.
Luffy : you better get away from her.
Franky: are you blind? She’s with me.
Luffy : I’ll make sure you never get her.
Franky: haha.. bye Mr. Luffy.

Scene 4
Once Salmah have changed a lot, Lulu and Lala try their best to help their friend. They decided to meet with the counselor at their university.
Lala : I think we should ask Mr. Honeydew for help.
Lulu : yes of course. Why I never think of that?
Lala : because you were so concerned about Salmah.
Lulu : I am?
Lala : this is his office.
Lulu : is anybody there?
Mr. Honeydew: come in. can I help you?
Lulu : you’re this college counselor right?
Mr. Honeydew: yes.
Lulu : I want to discuss about my roommate.
Mr. Honeydew: what’s wrong with her?
Lulu : the first time I meet her, she was a very nice person.
Lala : yes, but now she’s totally changed as she influenced by her new friend, Franky and Sanji.
Mr. Honeydew: those kids? I also heard many bad things about them.
Lulu : she’s now become a very immoral person. I hope you can help us to make sure that she can be like herself back.
Mr. Honeydew: don’t worry. I know what to do.

Scene 5
While waiting at the bus stop alone, Salmah was approached by Luffy. Luffy ask Salmah to go date with him but Salmah refused. Luffy black-mail her that if she don’t want to go, he will do something to Franky. Without thinking, Salmah accepted that date.
Franky: who’s this?
Luffy : haha, I told you that I’ll make sure you’ll never get her.
Franky: what are you talking about?
Luffy : come to the Petaling Street and I’ll teach you how to be a man.
Franky: sanji, I’ll go to the Petaling Street to rescue Salmah.
Sanji : I’ll go with you.
Franky: no, you stay here.
Sanji : hello, it’s that lulu?
Lulu : yes, who’s talking?
Sanji : I’m sanji, Sally had been kidnapped by Luffy and Franky had gone to Petaling Street to rescue her.
Lulu : ok, I’ll be there.
*while at the Petaling Street, Franky arrived with anger on his eyes.
Franky: let her go or I will crush you into pieces!
Luffy : haha, who win will get her.
*franky and luffy started to rib each other. At the same time, lulu and Lala arrived.
Lulu : are you alright?
Salamh: please help me. I’m scared.
Lulu : I told you not to befriending with them.

Scene 6
After that incident, Salmah feel so depressed. Lulu and Lala try to help her and cheering her up. They decided to bring Salmah to meet with the counselor.
Lulu : salmah, don’t be so depressed. I’ll bring you to the counselor.
Lala : yeah,I think you should go and see him.
Salmah : ok, I’ll follow you.
*the three of them go to Mr. Honeydew office.
Mr. Honeydew: come in. oh, it’s you. It’s that your roommate that you’re talking about?
Lulu : yup sir!
Mr. Honeydew: I’ve heard that you’ve been kidnapped by Luffy. Is that true?
Salmah: yes sir.
Mr. Honeydew: I think you should hear to your friend. Their always being worried about you. They often told me about you. Look what happen to you, if they don’t make it in time, who knows what will happen to you afterwards.
Salmah : I know that’s all my mistakes and I really regret it.
Mr. Honeydew: now tell you what is your problem?
Salmah : Actually, I came from countryside. My family was very poor. My parents can’t give me enough money. So, in order to get supported, I befriend with Franky because he is very kind to me and always support me. I never know that he is a punk like that.
Mr. Honeydew: why don’t you tell me or the university? We will help you in addition, you’re our students. If you don’t have enough money, you can make a loan or you can apply for a scholarship. You are good students, I’ve checked the result of your quiz, and you are quite impressing. You are a big girl now. You should be independent.
Salmah : thank you sir.
Mr. Honeydew: no, you should thank to your friend and apologize to them too.
Salmah : sorry my friends, and thank you. Thank god that I have a friend like both of you.
Lulu : it’s ok Salmah. We’ll always be with you.

Wednesday, July 21, 2010

ble nk rye???


raye2..npe la aku rse lmbt sgt nk rye ni..
dok kat sni bkn best pon..tmbh lak membe bek aku nk benti da..die nk keje ngn penang bridge..
kang nk men ragbi pon xbest da..wlaupun jd kapten,tp aku ttp rse xbest sbb membe aku ni nk blah da khamis ni..
xpela,tu kputusan die..msg2 de hala tuju sndri..
pe2 pon,smoga berjaye dlm hidup ye Encik muhammad ikhwan..
de mse kte jmp lg..

Saturday, July 10, 2010

Route to Terengganu!



Salam..
akhirnye,aku telah kembali ke tanah terengganu nih..
akan bermula episod kehidupan yg amat membosankan..
tp xpela,tgl 2 taun stgh je..xlme pon..pjam celik mst da abih..haha
slamat tgl kwn2,cti sem dpn kte jmp lg..jmp mid sem pun,kte g rye ramei2 k..huhu
haa,gmba2 tu kat tgh jln,ats bukit dr gerik ke jeli,ktrg t'pkse benti,bkn sng nk benti kat ats bukit tu,salunye terus je..
ni sbb ade srg ahli konvoi ktrg,tayar pecah..so t'pkse la..
tgh tgu tu,amik la gmba..kngn kononnye..
so,pe2 pun,slamt kembali ke universiti krg masing2..
yg mne bru blek uma tu,krg mmg la..lmbt..haha..
jgn trase ek spe2..tp mmg nk bg trase pon..sket2 je..gurau2..slm..

seblum t'lpe,ni kos aku :
mkn mnum : RM 6.10
minyak : RM17.50
total : RM 23.60

kos nek bas :
tiket : RM50.00
mkn mnum : min RM 3.00
total : RM53.00

total save :
RM53.00 - RM23.60
=RM29.40

gle byk tu..haha..untung kot..
so,pk2 kan la..

Tuesday, July 6, 2010

McDonalds Food - The Truth

kepada sesape yg mnt kat mknn mcd,sle la tgk video nih..
trutame kpd pem..haha..
tapi bg aku cam xde pe2 je..sbb experimen ni xpkai agen p'hadaman cam kat dlm bdn kite yg ade enzim ngn saliva..

this experiment is conducted by ignoring the digest agent in our stomach.
so,think about it by yourself.

Thursday, July 1, 2010

Mizz Nina feat.Colby O'Donis - What you waiting for [ Official Music Vid...

aku bru tau pompuan ni org mlayu..haha
xtau nk ckp pe..krg pk2 kn la k..
kalo skang cmni,time ank2 kte nnt cmne ek?
tp lgu nih brst la gak..haha

Mizz Nina feat.Colby O'Donis - What you waiting for

Sunday, June 27, 2010

Mother's and Father's Day?!


salam..
do we really need a mother's and father's day??
for me,i think that was unnecessary because for me,everyday was my mother's and my father's day.
since we were born to this world,they keep us everyday,not only one day.so,why we just i
only have a day for them?
don't you think that would be unfair for them.
a story was told long ago,
a man was carrying his mother when perform 'tawaf',then he ask to Rasulullah S.A.W :
is there is enough to pay for all my mother sacrifice?
Rasulullah S.A.W said: that would not enough even to compare with only your mother hardness when giving birth to you..
it is like we compare a cabbage seed with this whole earth..not only 10%..
so,think about it...

Thursday, June 24, 2010

Fantaghiro - The Cave Of The Golden Rose MV

igt x cte nih?The cave of the golden rose?
time kecik2 dlu tgk rmai2..haha..tp cte nih best kot..


Wednesday, June 23, 2010

Novel?!!

salam..
kalo linda dengan novel,aku pon ade novel gak..
ni salah satu hobi bru aku,slen aktiviti bbq..
aku skang tgh mngumpul novel,n ofkos,bce skali la..xkn kumpul je kn..
tp bkn novel jiwang2,cam dak pmpuan salu bce tu..
aku kumpul novel grafik..amacam?best x?

Monday, June 21, 2010

Blekah BBQ??!



wahai kawan2 ku,bilekah tarikh sebenar ntuk prog bbq kite?
aku dpt msg from hzwan,kate ari rbu,kat tluk batek..btoi ke brader??
kalo pe2,gtau la komfem bpe org..
aku da rndu nk mkn kambeng bakar nih..haha..cam yg dlm gamba tu..sile bg tau tarikh yg btoi n tmptnye k..

Friday, June 18, 2010

Guess what?!

inilah projek aku pas benti keje..sory la ye kengkawan..haha
tukar motor aku yg dlunye cmni >>


in the making >>
footrest racing boy : bru ltak 2mgu lpas..sume body kne bkak time nih..
hasilnye>>> korg tgk la sndri..

amacam?ok ke x?
ni first time au kaler sndri,so de la cacat celanye sket2..haha
pe yg aku bwat kat mtr ni,
yg plg ketare skali,aku tuka kaler die..merah ke ijau..
pastu sport rim 5batang,jd sport rim 5 batang double..kre 10 la.
footrest : yg mnyebabkan aku xley bwk passenger..haha..sempoi2..i like!
so,just la sndri..thx2..